петък, 15 март 2013 г.

добри новини за seo


Приложението AdBlock е премахнато от Google Play
Още  един резултат от пролетното почистване в Google е премахването на всички "резачки на банери" от каталога Google Play. Това са AdBlock Plus, AdBlock и всички други програми, премахващи рекламата от уеб-сайтовете.
Както е известно, Интернет-гигантът Google получава 99% от печалбата си от реклами в глобалната Мрежа. Дори изглежда странно, че тези програми са попаднали в каталога на Google. Може би тяхното добавяне е станало, просто защото са направени твърде добре и към тях няма никакви забележки. Сега вече причина за тяхното премахване е намерена. Това е нарушението на точка 4.4 от договора с Developer Distribution Agreement, а именно - "Взаимодействие или достъп до други услуги или продукти по неоторизиран начин".

Заедно с AdBlock от каталога са премахнати и всички останали "резачки на банери". Разбира се, Android-потребителя може съвсем лесно да копира на телефона си .apk файла и да инсталира приложението ръчно.

Програмата AdBlock е изключително популярна - например за браузъра Chrome това е най-популярното разширение с над 10 милиона потребители.

НАПРАВИ САЙТ ЗА ОБЯВИ ЗА МИНУТА БЕЗПЛАТНО    http://osclass.org/


Няма коментари:

Публикуване на коментар