неделя, 18 октомври 2015 г.

2015

СЪВЕТ 2015 причини, поради които никога няма да сте милионер
"How much do I need to invest to start my own

„ business?"

Бързо ликвиден актив


Правило единствено: Трябва да знаете разликата между активи и пасиви и да купувате само активи. Ако искате да бъдете богати,

то е единственото, което трябва да знаете.Богатите купуват активи. Бедните и представителите на средната класа купуват пасиви, като мислят, че са активи.
Активът е нещо, което слага пари в моя джоб.
Пасивът е нещо, което вади пари от моя джоб.

Бизнес, който не изисква присъствието ми. Аз го притежавам, но го управляват други хора. Ако трябваше да работя там, това нямаше да е моят бизнес. Просто щеше да ми стане работно място.




мнение ако се слуша автора никога човек няма да си купи луксозна вещ ,да има дете ,да яде и пие и пуши луксозна храна,да има домашен любимец ,защото всичко е пасиви .Перфектния образ е чичо скрудж

Купувай неща които ще ти повишат дохода ,активи.Колата ,телефон ,жена ,дете не са активи а пасиви.купувай актив стойността на който ще расте близките години ,10 или повече ,човешката красота като актив на 25 години има най висока стойност но в близките години ще върви към амортизация и спад на цената.

богат татко , беден татко

Отпускащи почивки и ранно пенсиониране. Това са нещата, за които хората вероятно си мислят, когато чуят думата “милионер.” Малко вероятно е обаче това да се случи на вас. Освен, разбира се, ако не се преборите с пречките, които ви спъват да се сдобиете с милионерски статут, пише Брандън Търнър в Entrepreneur.com. Ето и няколко от тях.

1. Не разбирате как действат парите. Парите не са сложна тема, но въпреки това малцина изглежда разбират как действат те. Вие от тях ли сте? Разбира се, можете да вините образователната система или родителите си, но отговорността все още си е ваша да разберете как се правят пари, как се спестяват пари, как се инвестират и как се пазят. Милионерите разбират, че парите не са нещо, което се открива, печели или създава по случайност. Трупането на богатство е най-голямата игра в света и ако искате да печелите, трябва да научите правилата. Така че започнете да учите. Можете да започнете с няколко книги като „Богат татко, беден татко" на Робърт Кийосаки и „Най-богатият човек във Вавилон“ на Джордж Клейсън. Не трябва обаче просто да четете, а и да усвоявате знанията. Обсъждайте всички тези неща. Говорете със съпруга/съпругата си, с баба си и с пощальона. Личните финанси могат да се изучат, а като ги усвоите, можете да откриете, че богатство се трупа много по-лесно, отколкото сте си мислели преди това.


2. Не цените образованието си. Заети сте, нали? Всеки ден имате работа за по 25 часа и просто не ви остава време, за да я свършите всичката. Такъв е животът на предприемача, така че нещо трябва да се жертва. Вероятно жертвате продължаващото ви образование и това значително намалява шансовете ви да станете милионер. Богатите хора никога не спират да се учат, въпреки случващото се в живота им. В интервю наскоро успелият щатски предприемач Ноа Кейгън споделя, че всяка сутрин чете, а всеки вторник сутринта отделя време, просто за да учи нови неща. Кога е последният път, когато си отделихте “време за учене”? Последвайте съвета на Кейгън и други успели предприемачи – никога не спирайте да се учите, независимо колко заети сте.


3. Разполагате се максимално според чергата си. Какво правите с парите, които ви остават всеки месец? Вероятно не ви остават такива пари. Шефът ви не ви плаща достатъчно. Компанията ви все още не е печеливша, или каквото и да е извинението ви. Да си го кажем направо обаче – харчите прекалено много пари. Не е важно колко изкарвате, това няма значение. Всеки се разполага според чергата си. Можете да изкарвате по 2 000 или по 20 000 на месец и пак ще сте без пари. Милионерите, които авторът познава, са направили съзнателния избор да живеят с по-малко пари от тези, които изкарват. Вместо да повишават начина си на живот, всеки път, когато изкарват повече пари, те избират да вложат тези допълнителни пари, така че да работят за тях чрез най-различни инвестиции, като тяхната компания, недвижим имот, акции или други активи. Това, което можете да направите, е да прегледате разходите си за последните три месеца и да ги организирате по категории. След това да създаде бюджет за бъдещето си.


 4. Не трупате активи. От работа никога не се забогатява. Нито пък от спестяването на пари в буркан. Как обаче можете да забогатеете? Започнете да трупате активи. В Investopedia.com дефиницията за актив е “ресурс с икономическа стойност, който физическо лице, компания или страна притежава или контролира с очакванията, че той ще носи бъдещи ползи.” Милионерите трупат активи. Просто е. Вие правите ли го? Актив може да бъде печеливш бизнес, нарастваш портфейл от акции или инвестицията в имот (не всички имоти обаче са добри инвестиции.) Вашата кола не е актив. Вашето дете не е актив ,гледането на дете има цена и тя е висока .Лъскавата електронна джаджа на ръката ви не е актив. Дори и вашият дом може да не е актив. Всичко това са пасиви, които ви лишават от бъдещото ви богатство. Спрете да трупате такива неща и започнете да трупате неща, които ще ви носят пари в дългосрочен план. Направете списък на всички активи, които притежавате, както и на настоящата им стойност. Харесва ли ви този списък? Ако не, тогава направете подробен план за придобиването на още активи и сключете договор със себе си да НЕ купувате толкова много пасиви. Да се стане милионер не е невъзможно. Всъщност е относително лесно, ако човек разполага с времето на своя страна и със знанията да го направи. Това обаче изисква преодоляването на препятствия, които може да са трудни.

Осигурете си пасивни доходи
Ако искате да сте уверени в бъдещето трябва да се опитате да изградите най-малко 5-6 източници на пасивен доход. Днес пасивен доход е станала важна част от живота на всеки човек. Той им помага да спечелят повече пари без да участвате активно в някаква основна дейност. Много хора са абсолютно доволни от работата си на свободна практика, защото тези ‘пасивни’ доходи правят живота им по-лесен, а самите хора стават по-независими  уверени. По този начин, ако работата по даден проект се преустанови временно по една или друга причина, те ще имат възможност да се съсредоточат върху друга работа и да продължат да си осигуряват пари.

ПЕЧЕЛИ ОТ
ИМОТ ПОД НАЕМ ,ПОКУПКА ,ПРОДАЖБА
БАНКОВ ДЕПОЗИТ
РЕНТА
НАЕМ
ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ РЕНТА,ПОКУПКА,ПРОДАЖБА,РЕГУЛАЦИЯ  
АКЦИИ,
РЕНТА ГОДИШНО ,
АВТОРСКИ ПРАВА ,
ФОРЕКС РИСКОВО ,
ДВД КУРС ,
ДИВИДЕНТИ ОТ АКЦИИ В ФИРМА
МОНТАЖ
РЕМОНТ
СЕРВИЗ
КУРИЕР
УСЛУГИ
ЦЕНТЪР ЗОО ,УСЛУГИ
ДОГОВОРИ ИЗРАБОТКА ,ПОДДРЪЖКА
КЕШ ПАРИ ПОКУПКА АКТИВИ С ЦЕЛ ПРЕПРОДАЖБА
КЕШЪТ - ИНВЕСТИЦИЯ- ИЗГОДНИ АКТИВИ
ЗЛАТО 2007 52ЛВ --- 2015 30ЛВ




Бизнес идеи за пасивен доход
Отдаване на имот под наем
монетизиран акаунт в youtube-twitter
Ценни книжа/облигации
Създател на съдаржание ,игри ,грим ,комедия,
Вендинг автомат
Онлайн бизнес – магазини,
Печелене от лихва в спестовна сметка
Отдаване на електроника под наем
Публикуване на книга
Изобретяване на нещо
Продажба на снимки и видео
Създаване на ТВ шоу и продаване на лицензи за него
Отдаване под наем на строителна техника
Отдаване под наем на фитнес уреди
Създаване на малка овощна градина
Измисляне на интернет игра
Телефонни услуги ,хостинг ,
Отдаване под наем на каравани, кемпери
Експорт на екзотични храни и напитки
Създаване на филм (документален, информативен)
Създаване на франчайз
Създаване на специализирани турове, разходки, презентации и уроци
Отдаване под наем на мебели
Продаване на уеб-хостинг
Продажба  на редки семена
Създаване на нов вид система за фитнес и продаване на книги
Личен консултант
(Бизнес) Ментор, частен учител
Създаване на нова диета
Продаване на произведения на изкуството онлайн
Създаване на сайт със премиум услуги като видео камери,
Продажба на екзотични риби,кучета,котки
Създаване/купуване на паркинг
Създаване на ново растение – хибрид, нов сорт.
Създаване на публична пералня
брокер наеми
гарсониера под наем
офис под наем за ден
услуги
сервиз
блог
МУЗИКА
ОБРАЗОВАНИЕ
МЕДИЦИНА
ЕЛИКСИР
КОНТРАБАНДА
НЕЗАКОННИ
ПАРТИЯ
ДЮШ И ОТБОР
ШКОЛА ЛИЦЕНЗИРАНА
наем ,колела ,имот ,машини ,кола ,ОГРАДА ,ТОА,СКЕЛЕ
КУЧЕТА  ,КОТКИ ,ПАПАГАЛИ
ПРОЕКТ ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ

ИДЕЯ
ИМА ЛИ ТЪРСЕНЕ
ПРОГНОЗНИ ПЕЧАЛБИ
ПРОГНОЗНИ ПРОДАЖБИ
БИЗНЕС МОДЕЛ УСТОИЧИВ ИЛИ НЕУСТОИЧИВ
БИЗНЕС ПЛАН
КЛИЕНТИ - ТАРГЕТ
МОНЕТИЗИРАНЕ
ОЧАКВАНИЯ
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДОГОВОРИ ЗА ПОКУПКА

ФИНАНСИРАНЕ


при приходи на 50 бона се регистрираш в нап и плащаш ддс има големи глоби



2015 MAKE MONEY WITH

РЕКЛАМЕН
ОХРАНИТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ
ПОЧИСТВАНЕ
АВТО
МОТО
ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО ,ДИСТРИБУТОР ,
СТРОИТЕЛСТВО ОГРАДИ ,
КЛЮЧАР
БРОКЕР
КОЛЕКТИВНО ПАЗАРУВАНЕ
АНТИВИРУСНА ПРОГРАМА
СОФТУЕР
ПРОИЗВОДИТЕЛ
ОНЛАЙН МАГАЗИН
СЕРВИЗ
РЕСТОРАНТ НЕ
ТВ ШОУ
ИГРА
ТАКСИТА  НЕ
ЦЪРКВА
СЕКТА

САЙТ
БЛОГ
FACEBOOK МАГАЗИН
ЕКОНТ МАГАЗИН
ПРОДАВАЛНИК МАГАЗИН :

2015 идея - финансиране
ИДЕЯ ЗА КОЯТО НЯМА ФИНАНСИРАНЕ СЕ НАРИЧА МЕЧТА

Не ти трябва помещение ,ако не продаваш физически продукт,работи и печели от дома.

курс ,как  да общуваме в нета , бизнес мейл
пенсия
социални плащания
стая под наем
огради,скеле,барака под наем
apps - here
стартъп
стрииминг
франчайз
apps airbnb 3%
изчакване на нов бизнес кабелна ,нет ,хостинг,нет услуги

кола - хотел - жилище

Бизнес по време на криза,рецесия,инфлация,дефицит,подем

РАБОТА
Няма как да си конкурентен ако спиш по 12 часа на ден ,спрямо човек който спи 4 часа и работи на две места.

Няма как да печелиш и да имаш икономически разтеж ,ако държавата е в криза ,еврозоната е в криза ,гърция фалира ,продаваш на бедни ,и около теб са все бедни ,заплатите са мизерни.

Големи идеи можещи да станат голям бизнес с малко финансиране;уникални идеи  

Бизнесът и собствената компания е това  което може да те направи богат ,работата за друга компания помага на собственика да забогатее или държавна работа на заплата е умрела работа ако работиш честно.


ВАРИАНТИ - ОПТИМИСТИЧЕН ПОТРЪГВА  ,ПЕСИМИСТИЧЕН НЕ ПОТРЪГВА ,РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ


БИЗНЕС МОДЕЛ  - MONETIZATION


ФИНАНСИРАНЕ-- ИНВЕСТИТОРИ РИСКОВИ -- БИЗНЕС АНГЕЛИ -- САЙТ ЗА ФИНАНСИРАНЕ -- КРЕДИТ - СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА -РОДНИНИ -- ТЪРСЕНЕ


ВЗИМАШ РЕШЕНИЕ САМО АКО ИМАШ ИЗГОДА ,ПЕЧАЛБА ОТ ТОВА КОЕТО ПРАВИШ

Не отваряй бизнес с много конкуренция ,а да си монополист .

Харчите, сякаш вече сте натрупали състояние зад гърба си Много хора живеят така, сякаш са достигнали финансовите си цели, без да са го направили реално. Казано по друг начин, живеят отвъд възможностите си. Дали ще е покупката на нов луксозен автомобил, луксозна ваканция или по-голяма от реалните необходимости къща, този начин на живот често е свързан с нарастване на задлъжнялостта. По-високата задлъжнялост спъва бъдещите планове за натрупване на благосъстояние по няколко направления. На първо място, тя отклонява средствата за стартиране на бизнес към други направления, на второ - отрязва пътя ни към финансиране за развитие на бизнес (статистиката сочи, че най-големи шансове за постигане на финансова независимост са налице със стартиране на собствен бизнес).


 2. Нямате план Без ясно дефиниран и разбит във краткосрочен, средносрочен и дългосрочен хоризонт план сте обречени на неуспех по пътя към финансовата независимост. Без план имате извинение защо можете да продължите да харчите повече, отколкото можете да си позволите. Във финансите има правило - „Тези, които не успяват да планират, планират да не успеят“.


3. Нямате фонд за спешни нужди Всички са чували, че трябва да имат заделени средства в размер на поне шестмесечния им доход. За съжаление, почти никой не прави това. Резултатът е следния – когато наистина се случи непланирано събитие, повечето хора изпадат в сериозна задлъжнялост, за да посрещнат подобен разход, който спъва бъдещите им планове за натрупване на благосъстояние.


4. Започвате късно да пестите С всеки месец и година, които отминават, шансовете ви за натрупване на благосъстояние намаляват. Времето е на ваша страна и то инициира капитализаране на спестяванията ви, когато започнете по-рано. Особено с пълна сила важи това за хората, които искат да достигнат финансова независимост по време на своите старини.


5. Оправдавате се, а не действате „Животът е твърде скъп“, „Никога няма да изляза от дълговата спирала“, „Не изкарвам достатъчно пари“, „Инвестициите са твърде рискови“ и др., са само част от оправданията на хората, които ги спират по пътя към финансовата независимост. Много по-лесно е да се търсят оправдания, вместо да се проявява инициативност и полагат усилия. Трябва също така да се отървете от лошите си навици.

6 Живеете за момента без визия за бъдещето си Много е трудно да се мисли за пенсиониране, особено когато хората са млади. Колкото по-рано започнете да подсигурявате старините си обаче, толково по-лесно и по-безболезнено ще достигнете финансовите си цели, когато се пенсионирате.



7. Залагате всичко на една карта Има индивиди, изключително склонни към риск, които смятат, че ключът към богатството се крие в залагане на всичко в едно направление. Това обаче не се приема като особено добра концепция за успех, а по-скоро като чист „хазарт“. Много по-добрият вариант е хората да диверсифицират риска, включително и по направленията за постигане на добър стандарт на живот.


8. Не автоматизирате Тайната към спестяването е да автоматизирате процеса. Така, освен че няма да го мислите, ще сте наясно какъв е разполагаемиян ви месечен доход (след приспадане на спестените средства) и няма да изпадате в състояние на прекомерни разходи и излишни покупки, които да са за сметка на спестяванията ви.

9. Нямате правилни възприятия за това кое наистина е важно и кое не Хората често не се притесняват за дълговете си, защото живеят с усещането, че нещо или някой ще ги спаси и извади от морето от задълженията им. Това може да е повишение на заплатата, нова по-добра работа, богат партньор или дори печалба от лотарията. Истината обаче е друга – трябва да полагате усилия да намалявате задълженията си и да не правите ненужни разходи, за да се справите с дълговите си проблеми.

10. Лесно ви се влияе Много често индивидите се влияят от обкръжаващата ги среда. Така те си създават пагубни навици, като например да следват потребителските привички на други хора (най-често с по-големи възможности) или сляпо да следват инвестициите и съветите на хора, които в миналото са успявали (което не е гаранция за бъдещето им представяне). При всички положение е добре да следвате собствения си план за успех и собствения си бюджет.

Старт на ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА  презентация монетизация , прогнозни доходи

Истинските възможности са скрити там, където никой не ги вижда.

Ако на заседание на компанията 90% от присъстващите гласуват „за" една идея или проект – аз веднага ги хвърлям на боклука. Причината е проста – ако за всички тези хора е очевидно, че това е добра възможност, то значи в скоро време тя ще се разработва от много други компании и ние не бихме били лидери в тази област.

Помнете: Винаги номер едно са клиентите. Номер две – служителите. И чак накрая, номер три са акционерите.

Забравете за парите и за това как ще печелите.


Когато започвате собствен бизнес, трябва да знаете, че се отказвате от стабилен доход, болнични и годишни премии. От друга страна – вашите възможности за доходи са неограничени. Няма да ви се налага да искате разрешение за каквото и да било от други хора и можете да използвате времето си много по-ефективно.

Спрете да търсите вината в другите Вие сте отговорни за вашата съдба на 100%, защото дори някой да ви е повлиял за дадено решение, в крайна сметка вие вземате крайното мнение.

Спрете да съжалявате за миналото Много хора не могат да се освободят от миналото. Те го търсят, искат да го върнат, имат фантастична представа за нещо, което са загубили. Това, разбира се, само им пречи да вървят напред. Направете си услуга сами на себе си и спрете да живеете в миналото.



Слушайте вътрешния си глас, а не хората около вас.
Помните: трудные времена проходят. Выше нос!

Въпросът е не че ги знаеш тези неща ,а дали ги прилагаш.
ВЪПРОСИ
Какви пазари имате
Какви клиенти имате
Колко клиенти имате
Колко продавате
Колко печелите от реклама или бонуси

Колко са ви конкурентите  и на какви цени продават


на мен сайт ,магазин ,фирма ,фабрика ,завод ,дистрибутор ,нов бизнес или услуга ,ако става въпрос за закупуване  - не ми трябват, трябват ми  и купувате   -

ПАЗАР И КЛИЕНТИ
Няма значение колко си добър ако няма кой да плати за услугата ти

Намирането на клиенти  и кои да плати за услугата ти е най трудната част

идея
финансиране
реализация
продажби

ИМОТА НИ ОТ БЪРЗО ЛИКВИДЕН ИМОТ  ,СЕ ПРЕВЪРНА В ТРУДНО ПРОДАВАЕМ И ТРУДНО СЕ ОТДАВА ПОД НАЕМ ИМА ПУСНАТА РЕКЛАМА ,ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА БЪРЗО ЛИКВИДЕН -БЪРЗО СЕ ПРОДАВА ИМА КЛИЕНТИ

Бизнес, който не изисква присъствието ми. Аз го притежавам, но го управляват други хора. Ако трябваше да работя там, това
нямаше да е моят бизнес. Просто щеше да ми стане работно място.


Богатството ни се измерва в следното: Колко дни сме в състояние да оцелеем без да работим… или ако спрем да работим днес, докога ще оцелеем?

Няма коментари:

Публикуване на коментар